Kuleczki Kanguski


Pyszne i słodkie kuleczki z płatków śniadaniowych typu Kangus. 
Myślę, że taki deser pokochają wszystkie brzdące i nie tylko 😉

Składniki:

Sposób przygotowania:
Do garnka wrzucamy 70 gram masła, 100 gram cukru, 10 gram gorzkiego kakao 
oraz wlewamy 70 ml mleka.
Podgrzewamy na średnim ogniu cały czas miesząc do momentu, 
aż cukier się rozpuści.
Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez minutę.
Do masy dodajemy 70 gram kremu orzechowego.
Wszystko dokładnie mieszamy mieszamy.

Na koniec dodajemy 95 gram płatków typu Kangus.
Mieszamy do połączenia się składników.

Z masy formujemy kuleczki.
Wykładamy je na blachę wyłożoną papierem lub folią aluminiową.
Gotowe kulki wkładamy do zamrażarki na minimum 2 godziny.

Gotowe!

Smacznego!😉

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz