Kuleczki Kanguski
Pyszne
i słodkie kuleczki z płatków śniadaniowych typu Kangus.
Myślę, że taki deser
pokochają wszystkie brzdące i nie tylko 😉
Składniki:
Sposób przygotowania:
Do
garnka wrzucamy 70 gram masła, 100 gram cukru, 10 gram gorzkiego kakao
oraz
wlewamy 70 ml mleka.
Podgrzewamy
na średnim ogniu cały czas miesząc do momentu,
aż cukier się rozpuści.
Zmniejszamy
ogień i gotujemy jeszcze przez minutę.
Do
masy dodajemy 70 gram kremu orzechowego.
Wszystko dokładnie mieszamy mieszamy.
Na
koniec dodajemy 95 gram płatków typu Kangus.
Mieszamy do połączenia się
składników.
Z
masy formujemy kuleczki.
Wykładamy je na blachę wyłożoną papierem lub folią
aluminiową.
Gotowe
kulki wkładamy do zamrażarki na minimum
2 godziny.
Gotowe!
Smacznego!😉
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz