Banany w panierce kokosowej z patelni


Banany obtoczone w kokosie i podsmażone na patelni….jakie to pyszne! 
Słodkie, mięciutkie, a do tego polane czekoladą.   
To deser dla prawdziwych łasuchów😉. 
Przygotowanie zajmuje 5 minut.
Spróbujcie sami!😉
 
Składniki:

Sposób przygotowania:
50 gr czekolady mlecznej i 20 ml śmietanki 30%
rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy.

Banany obieramy i przekrajany wzdłuż.

Następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych 
z jednej i z drugiej strony.

Olej kokosowy wylewamy na patelnię i rozgrzewamy.

Na patelnię wykładamy  banany. 
Smażymy na średnim ogniu ok. 4 minuty, 
co jakiś czas delikatnie sprawdzając czy się nie przypalają.
Gdy banany zarumienią się przewracamy je na drugą stronę 
i smażymy kolejne 3-4 minuty.

Gotowy deser wykładamy na talerz i polewamy roztopioną czekoladą.
Gotowe!


Smacznego!😉

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz