Banany w panierce kokosowej z patelni
Banany obtoczone w kokosie i
podsmażone na patelni….jakie to pyszne!
Słodkie, mięciutkie, a do tego polane
czekoladą.
To deser dla prawdziwych
łasuchów😉.
Przygotowanie zajmuje 5 minut.
Spróbujcie sami!😉
Składniki:
Sposób przygotowania:
50 gr czekolady mlecznej i 20 ml
śmietanki 30%
rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy.
Banany obieramy i przekrajany wzdłuż.
Następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych
z jednej i z drugiej strony.
Olej kokosowy wylewamy na patelnię i rozgrzewamy.
Na patelnię wykładamy banany.
Smażymy na średnim ogniu ok. 4 minuty,
co jakiś czas delikatnie sprawdzając czy się nie przypalają.
Gdy banany zarumienią się
przewracamy je na drugą stronę
i smażymy kolejne 3-4 minuty.
Gotowy deser wykładamy na talerz i polewamy roztopioną czekoladą.
Gotowe!
Smacznego!😉
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz