Mini serniczki Oreo na zimno


Mini serniczki z kochanymi przez wszystkich ciasteczkami Oreo. 
Delikatne, kremowe, a co najważniejsze łatwe w przygotowaniu.
Podawane na zimno będą idealnym deserem w upalny dzień.

Składniki:

Sposób przygotowania:
W misce rozgniatamy ok. 180 gram ciasteczek Oreo. 
W tym samym czasie roztapiamy 30 gram masła i dodajemy do zmielonych ciastek. 
Mieszamy do momentu, aż składniki się połączą.
 

Masę przekładamy do foremek i wkładamy do lodówki. 
 

Do miski dodajemy 100 gram serka śmietankowego (serek w temperaturze pokojowej), 
½ łyżeczki aromatu waniliowego oraz 3 łyżki (30 gram) cukru pudru.
Wszystko mieszamy mikserem lub jak ja silikonową szpatułką do uzyskania jednolitej masy.

Do drugiej miseczki wlewamy 250 gram śmietanki 30% (musi być schłodzona). 
Ubijamy ją na sztywno.

Gdy już śmietanka będzie gotowa dodajemy do niej wcześniej 
wymieszaną masę z serka śmietankowego. 

W osobnym naczyniu rozgniatamy na małe kawałeczki ciasteczka Oreo (ok. 100 gram) 
i wrzucamy do wcześniej przygotowanej masy śmietankowej. 
Całość dokładnie mieszamy.

Krem wykładamy do wcześniej przygotowanych foremek.
Pozostałymi ciastkami Oreo dekorujemy serniczki.

Wkładamy je do zamrażarki na minimum 2 godziny
I serniczki są już gotowe do podania. 😉

Przepis na ok. 12 ciasteczek.
Zachęcam do wypróbowania tego przepisu. 

Smacznego!😉

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz