KETO ciasteczka kokosowe – bez pieczenia
Przepyszne
keto ciastka kokosowe z czekoladą i orzechami.
Ciasteczka
są słodkie, miękkie, a przede wszystkim sycące.
Zachęcam do wypróbowania tego przepisu 😉 Składniki:
Sposób przygotowania:
Do garnka wrzucamy 100 gram zmielonych orzechów Pekan (lub masła orzechowego)
oraz 40 gram oleju kokosowego (jeśli macie masło orzechowe to wystarczy 30 gram).
Rozpuszczamy na małym ogniu, by składniki połączyły się.
Następnie dorzucamy 20 gram gorzkiej czekolady 99% (ja mam z Lindt).
Gdy czekolada rozpuści się, wsypujemy 30 gram stewii
oraz ¼ łyżeczki aromatu waniliowego. Całość łączymy ze sobą.
Na koniec dodajemy 20 gram posiekanych orzechów Pekan
oraz 100 gram wiórków kokosowych.
Wszystko dokładnie mieszamy, tak by masa była jednolita.
Gotową masę ciasteczkową przekładamy do foremek.
Odstawiamy na ok. 15 minut do wystygnięcia.
Po tym czasie wkładamy ciasteczka do zamrażarki na minimum 2 godziny.
Smacznego!😉
W całości:
285 gr, 1819,4 kcal, T: 178,5 gr, W: 13,9 gr, B: 23,2 gr
W 100 g: 638,4
kcal, T: 62,62 gr, W: 4,88 gr, B: 8,14 gr
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz