Ciasto Kinder Country
Słodkie, kremowe ciasto inspirowane batonikiem
o nazwie właśnie
Kinder Country.
Ciasto jest naprawdę szybkie w przygotowaniu.
Możesz je przygotować
dosłownie w 20 minut!
Składniki na spód:
Składniki na masę z białą czekoladą:
Składniki na masę z mleczną czekoladą:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Blachę (moja ma 20 cm)
wykładamy herbatnikami.
Masa z białą czekoladą:
200 gram białej czekolady
roztapiamy w kąpieli wodnej
i odstawiamy do wystudzenia.
200 ml śmietanki 30% (musi być
schłodzona)
ubijamy na sztywno.
Gdy śmietanka będzie ubita
dodajemy powoli
250 gram serka mascarpone i dalej miksujemy.
Do masy dolewamy rozpuszczoną i ostudzoną
białą czekoladę i ponownie wszystko mieszamy.
Ok. 100 gram pszenicy w miodzie (
typu Kangus) wsypujemy
do kremu.
Składniki dokładnie ze sobą
łączymy.
Krem przekładamy do blachy.
Na wierzch masy układamy drugą
warstwę herbatników.
Masa z mlecznej czekolady:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy 200
gram mlecznej czekolady
i pozostawiamy do wystygnięcia.
Następnie ubijamy 150 ml
śmietanki 30%.
Ubitą śmietankę dodajemy do
ostudzonej czekolady.
Mieszamy do połączenia się
składników.
Mleczną masę wykładamy na blachę.
Ciasto dekorujemy płatkami według
uznania.
Ja dodatkowo rozpuściłam ok. 50
gram czekolady
i polałam nią gotowe ciasto.
Kinder Country wykładamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!😉
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz