Ciasto Kinder Country


Słodkie, kremowe ciasto inspirowane batonikiem 
o nazwie właśnie Kinder Country.
Ciasto jest naprawdę szybkie w przygotowaniu. 
Możesz je przygotować dosłownie w 20 minut!


Składniki na spód:


Składniki na masę z białą czekoladą:


Składniki na masę z mleczną czekoladą:


Dodatkowo:


Sposób przygotowania:

Blachę (moja ma 20 cm) wykładamy herbatnikami.


Masa z białą czekoladą:

200 gram białej czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej 
i odstawiamy do wystudzenia.


200 ml śmietanki 30% (musi być schłodzona)
ubijamy na sztywno.

Gdy śmietanka będzie ubita dodajemy powoli
250 gram serka mascarpone i dalej miksujemy.


Do masy dolewamy  rozpuszczoną i ostudzoną  
białą czekoladę i ponownie wszystko mieszamy.


Ok. 100 gram pszenicy w miodzie ( typu Kangus) wsypujemy 
do kremu.

Składniki dokładnie ze sobą łączymy.


Krem przekładamy do blachy.

Na wierzch masy układamy drugą warstwę herbatników.


Masa z mlecznej czekolady:

W kąpieli wodnej rozpuszczamy 200 gram mlecznej czekolady 
i pozostawiamy do wystygnięcia.


Następnie ubijamy 150 ml śmietanki 30%.


Ubitą śmietankę dodajemy do ostudzonej czekolady.

Mieszamy do połączenia się składników.


Mleczną masę wykładamy na blachę.


Ciasto dekorujemy płatkami według uznania.

Ja dodatkowo rozpuściłam ok. 50 gram czekolady 
i polałam nią gotowe ciasto.


Kinder Country  wykładamy do lodówki na kilka godzin. 

Smacznego!😉

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz